You are currently viewing Rat u Ukrajini kao novi geoekonomski kontekst za saradnju i partnerstvo na Zapadnom Balkanu

Rat u Ukrajini kao novi geoekonomski kontekst za saradnju i partnerstvo na Zapadnom Balkanu

„Rat u Ukrajini kao novi geoekonomski kontekst za saradnju i partnerstvo na Zapadnom Balkanu“ bila je tema radne grupe u organizaciji RESECO i uz podršku Fondacije Konrad Adenauer. Sastanak radne grupe održan je 26. septembra 2022. godine, u hibridnom formatu.

Govornike su na početku sastanka pozdravili v.d. direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Gori, dr Tobiasa Ruettershoff i izvršni direktor RESECO, doc. dr Stefan Surlić koji je ujedno bio i moderator ovog sastanka.  

Ekonomskoj saradnji na Zapadnom Balkanu, ekonomska i energetska politika u kontekstu EU integracija, bezbednosno-političke posledice uticaja eksternih aktera i rata u Ukrajini po stabilnost Zapadnog Balkana, bila su neka od otvorenih pitanja o kojima se diskutovalo. Govornici na sastanku bili su uvaženi, domaći i regionalni eksperti u oblasti ekonomije, političkih nauka i iz sveta biznisa – Artan Sulejmani, ekonomski analitičar iz Skoplja, Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Bojan Predojević ispred Foruma Srbija-Nemačka, Stevan Rapaić, naučni saradnik na Institut za političke studije i Milan Krstić, docent na Fakultet političkih nauka, Univerziteta u Beogradu.

Оставите одговор