You are currently viewing News i Fake News – novi medijski izazovi nakon početka rata u Ukrajini

News i Fake News – novi medijski izazovi nakon početka rata u Ukrajini

Organizacija RESECO, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer, organizovala je 20. septembra 2022. godine prvu jesenju radionicu na temu „New i Fake News – Novi medijski izazovi nakon početka rata u Ukrajini“.

Dr Tobias Ruettershoff, v.d. šefa kancelarije Fondacije Konrad Adenauer Srbija i Crna Gora, otvorio je diskusiju ključnim pitanjem: kako će „nova normalnost“, u kontekstu rata u Ukrajini, oblikovati budućnost mediji?

Naš specijalni panelista iz Ukrajine, Natalija Zubar, novinarka Maidan Monitoring Information centra u Harkovu, predstavila je ulogu medija u Ukrajini, kao i izazove sa kojima se novinari i ratni izveštači suočavaju u ovom ratu. Sveobuhvatnu diskusiju o raznovrsnoj medijskoj areni u Srbiji i njenim izazovima zbog rata u Ukrajini pokrenule su Milica Kulić, docent Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Suzana Grubješić, potpredsednica Centra za spoljnu politiku u Beogradu i Mijat Lakićević, novinar i zamenik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Novi Magazin“.

Оставите одговор